ua en ru

Керівництво БХФЗ вдруге зірвало збори акціонерів, - "Дарниця"

Керівництво БХФЗ вдруге зірвало збори акціонерів, - "Дарниця" Фото: БХФЗ

9 вересня на території "Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу (БХФЗ) повинні були відбутися загальні збори акціонерів, скликані на вимогу Фармацевтичної фірми "Дарниця", що володіє 30,11% акцій підприємства. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Дарниці".

На зборах зареєструвалися міноритарні акціонери, в тому числі кілька колишніх співробітників БХФЗ. Сумарно зареєструвалися власники близько 33% акцій. У теж час, за даними прес-служби, не зареєструвалися мажоритарні акціонери, що входять до Наглядової ради. Таким чином, збори не набрали кворум і були визнані такими, що не відбулись, про що офіційно оголосив голова Наглядової ради і власник мажоритарного пакету акцій БХФЗ Микола Безпалько, повідомили в "Дарниці".

Директор з корпоративних, регуляторних та юридичних відносин фірми "Дарниця" Олександр Бутко заявив, що точно такий же "сценарій" менеджмент БХФЗ розіграв 27 липня цього року.

"Якщо раніше ми могли лише підозрювати, що керівництво БХФЗ не хоче вести діалог і обговорювати питання роботи підприємства зі своїми акціонерами, то тепер ми чітко бачимо, що це - тенденція", - заявив Бутко.

За даними "Дарниці", на порядок денний наради були винесені питання зміни Наглядової ради, а також визнання незадовільною і протиправною діяльності чинної наглядової ради та генерального директора компанії. Крім того, "Дарниця", як власник більше 10% акцій, вимагала розкрити всім акціонерам результати аудиторської перевірки БХФЗ. "Очевидно, що керівництво БХФЗ цього робити не хоче", - зазначив він.

Раніше представник "Дарниці" зазначав, що нинішній менеджмент заводу неефективний, оскільки БХФЗ "втрачає ринкові позиції".

"БХФЗ стагнує на тлі інших гравців ринку. Продажі в упаковках БХФЗ за підсумками півріччя 2016 р. впали на 15,2% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За період з 2010 по 2016 рік частка БХФЗ у рейтингу національних виробників в грошовому вираженні знизилася з 6,6% до 4,8%, в упаковках ті ж тенденції: падіння з 6,5% до 5%, як наслідок - підприємство випало з першої п'ятірки рейтингу національних виробників, скотившись з 5 на 7-е місце", - повідомляв Бутко.

Як повідомлялося, фармацевтична компанія "Дарниця" придбала на аукціоні 29,94% акцій БХФЗ у Київської міської адміністрації, а також публічно оголосила про свій намір довести свій пакет до контрольного, оцінивши одну акцію у 80 тисяч гривень. Власник мажоритарного пакету акцій БХФЗ не брав участь у конкурсі.