ua en ru

Росія заборонила ввезення шпрот із Польщі

Росія заборонила ввезення шпрот із Польщі Фото: РФ заборонила ввезення шпрот із Польщі

У Росспоживнагляді це рішення пояснили тим, що Польща порушує законодавство у сфері захисту прав споживачів

Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) РФ заборонила ввезення в Росію "рибної консервованої продукції - "Шпроти в оливковій олії" виробництва Польщі. Про це повідомляє офіційний сайт відомства.

Так, в Росспоживнагляді стверджують, що при здійсненні державного нагляду за обігом харчової продукції при неодноразових дослідженнях рибної консервованої продукції - "Шпроти в оливковій олії" з пониженим вмістом бенз(а)пірену "(Виробник - Graal SA (Грааль С.А.), ul. Zachodnia 22,84-200 Wejherowo, Польща) виявлено порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів.

"За органолептичними показниками і по невідповідності інформації заявленої на етикетці за показниками харчової та енергетичної цінності, а також змістом поліненасичених жирних кислот", - йдеться в повідомленні.
З сьогоднішнього дня ввезення даної продукції на територію РФ припинений.

"Враховуючи викладене, Росспоживнагляд призупиняв з 14.08.2015 р. ввезення на територію Російської Федерації польських рибних консервів -шпроти", - додали у відомстві.

Нагадаємо, в Росії підтвердили, що введення контрсанкцій з боку РФ призвело до істотного зростання цін на внутрішньому ринку, яке посилилося згодом у зв'язку з девальвацією російської національної валюти.