ua en ru

Росія тимчасово дозволила ввозити санкційні товари з України

Росія тимчасово дозволила ввозити санкційні товари з України Ілюстративне фото (УНІАН)

Серед товарів газові турбіни, електричні двигуни та генератори

Кабінет міністрів Росії тимчасово дозволив ввозити з території України деякі товари, які були заборонені санкціями. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову російського уряду.

Як повідомляється, Кабмін РФ вніс зміни до документу щодо реалізації указу про спеціальні економічні заходи у відповідь на санкції України.

Так, своїм рішення російський уряд пропонує не поширювати заборону на товари, які "ввозяться з метою завершення митних процедур переробки за межами митної території та тимчасового вивезення".

До тимчасово дозволених товарів, зокрема, входять деяка трубна продукція, газові турбіни, кілька типів трансформатором з діелектриком, електричні двигуни та генератори, а також трансмісійні вали.

Нагадаємо, раніше Європейський союз вирішив продовжити ще на пів року секторальні економічні санкції проти Росії через недотримання умов мінських домовленостей. Санкції були продовжені до 31 січня 2020 року.

Також Рада Європейського союзу в четвер, 20 червня, ухвалила рішення про продовження санкцій проти Російської Федерації за анексію Криму та Севастополя.

Як писало РБК-Україна, Верховна рада України звернулася до міжнародної спільноти щодо введення нових санкцій проти РФ через порушення прав корінних народів у Російській Федерації.