ua en ru

Євросоюз продовжив "кримські" санкції проти Росії

Євросоюз продовжив "кримські" санкції проти Росії Ілюстративне фото (csamir.com)

Санкції було продовжено ще на 1 рік

Рада Європейського союзу в четвер, 20 червня, ухвалила рішення про продовження санкцій проти Російської Федерації за анексію Криму та Севастополя. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Ради ЄС.

У заяві йдеться, що під час засідання Рада ухвалила рішення продовжити "кримські санкції" ще на один рік. Так, дію санкцій було продовжено до 23 червня 2020 року.

"20 червня 2019 року Рада продовжила застосування обмежувальних заходів у відповідь на незаконну анексію Росією Криму та Севастополя до 23 червня 2020 року", - повідомили в Раді ЄС.

Зазначається, що санкції стосуються фізичних осіб та компаній, які розташовуються на території Європейського союзу. До обмежень входять заборона на імпорт в ЄС товарів з анексованих Криму та Севастополя, інвестиції, туристичні послуги та експорт певних товарів та технологій на територію Криму.

Нагадаємо, раніше верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, про успішне стримування Російської Федерації завдяки санкціям, введених Євросоюзом.

Раніше посли країн Європейського союзу погодили продовження санкцій проти Російської Федерації за анексію Криму та Севастополя. Офіційне продовження санкцій очікувалось протягом найближчих тижнів. Санкції передбачають заборону на інвестиції на територію півострова протягом наступного року.