ua en ru

Росія перетворила виявлення "українських шпигунів" на конвеєр, - МІП

Росія перетворила виявлення "українських шпигунів" на конвеєр, - МІП Фото: Артем Біденко

РФ намагається вирішити місцеві конфлікти

Російська Федерація перетворила виявлення "українських шпигунів" на конвеєр. Про це заявив заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко в ефірі телеканалу "112 Україна".

Так, Біденко заявив, що має дві версії, чому РФ "проводить" подібні виявлення. Зокрема, він допускає, що це може бути елементом інформаційної війни, яка називається "прайминг" - технологія маніпуляції.

"За всіма ознаками це схоже на технологію інформаційної війни, яка називається "прайминг", технологію маніпуляції. З допомогою новин та висвітлення ЗМІ під тим чи іншим кутом зору, людям нав'язують ставлення до того чи іншого феномену. По суті, постійним нав'язливим виявленням "українських шпигунів" російському суспільству прив'язують думка, що нічого мати з українцями справи, вони небезпечні. Це перетворилося на конвеєр, з періодичність 2-3 тижні, місяць, буде нагадувати жителям РФ, що сусіди є агресором", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Біденко допускає, що таким чином РФ намагається вирішити місцеві конфлікти.

"Враховуючи, що ми маємо справу з Росією, це може бути просто рішення місцевих конфліктів, покарання людей", - розповів Біденко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацполіція може відкрити справу за фактом викрадення "українських диверсантів" у Криму.