ua en ru

У МЗС Британії заявили про реальну можливість втручання Росії у вибори

У МЗС Британії заявили про реальну можливість втручання Росії у вибори Фото: Борис Джонсон

На думку британського МЗС, президент РФ "буде радий" перемозі лейбористів

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що Російська Федерація може спробувати втрутитися у вибори. Про це повідомляє Reuters.

Міністр назвав те, що Росія може спробувати втрутитися в національні вибори Британії в наступному місяці, "цілком реальною можливістю".

Він також заявив, що президент Росії Володимир Путін "зрадіє", якщо партія лейбористів Джеремі Корбіна виграє вибори 8 червня. За його словами, Путін хоче "повністю підірвати віру в демократію і дискредитувати весь демократичний процес".

"Ясно, що ми думаємо, що це він (Путін) зробив в Америці, абсолютно очевидно, що це те, що він зробив у Франції (де були перехоплені листи нового президента Еммануїла Макрона), на західних Балканах, він займається всіма видами брудних маніпуляцій, тому ми повинні проявляти пильність", - резюмував Джонсон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кібератаку на передвиборний штаб президента Франції Еммануеля Макрона і колишнього кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон здійснили одні й ті ж російські хакери.