ua en ru

У Росії заявили про бажання НАТО "демонтувати" їх союз з Білоруссю

У Росії заявили про бажання НАТО "демонтувати" їх союз з Білоруссю Фото: Андрій Картаполов (ТАСС)

Заступник міністра оборони Росії Андрій Картаполов заявив, що НАТО нібито бажає "демонтувати" союз РФ та Білорусі. За його словами, НАТО для цього нарощує військовий потенціал в країнах Балтії.

Про це повідомляє ТАСС.

"НАТО продовжує нарощувати бойовий потенціал і активність в Європі. Розгортання військової інфраструктури НАТО посиленими темпами ведеться в країнах Балтії. Головна мета розширення військової активності - демонтаж військового союзу Білорусі та Росії", - заявив він.

За його словами, спільні військові навчання Росії та Білорусі проводяться в противагу "розміщенню військ НАТО біля кордонів Союзної держави".

"На противагу розміщення військ біля наших кордонів ми приймаємо відповідні заходи, рік тому успішно провели навчання "Щит союзу - 2019", а три дні тому завершено планові навчання "Слов'янське братство", в них взяли участь батальйони тактичних груп ЗС РФ і сили спеціальних операцій Білорусі", - сказав Картаполов.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг закликав президента Росії Володимира Путіна не втручатися в конфлікт у Білорусі.

До цього Столтенберг заявив, що Лукашенко використовує НАТО як привід для розгону демонстрантів.

Крім цього, раніше в НАТО спростували заяви про нарощування сил біля кордонів Білорусі, а також заявили, що присутність військ на східному фланзі не є загрозою для третіх країн.