ua en ru

У Росії заявили про ліквідацію двох членів осередку ІДІЛ в Ставропольському краї

У Росії заявили про ліквідацію двох членів осередку ІДІЛ в Ставропольському краї Фото: ІДІЛ

За даними спецслужб РФ, вони готували теракти, у тому числі вбивства

У Ставопольском краї (Російська Федерація) правоохоронці ліквідували двох членів осередку "Ісламської держави" (ІДІЛ). Про це повідомляє РБК з посиланням на прес-службу Національного антитерористичного комітету РФ.

"Вчора близько 23:00 на дорозі в районі населеного пункту Усть-Невінський Кочубеївского району співробітники органів безпеки зробили спробу зупинити автомобіль Лада "Пріора", в якому пересувалися бандити. Однак особи, які знаходилися в машині, відкрили вогонь з автоматичної зброї і спробували втекти. Вогнем двоє бандитів були нейтралізовані", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, російські правоохоронці намагалися зупинити машину в рамках проведення операції по припиненню діяльності "сплячого" осередку ІДІЛ в регіоні.

Згідно з повідомленням російського відомства, один з убитих пройшов підготовку в таборах ІДІЛ і очолював осередок, чоловік прибув до Росії для здійснення терактів. Другий убитий був активним членом цього осередку.

Як повідомляється, на місці сутички правоохоронці виявили зброю та боєприпаси, а в будинку, де проживав один із убитих, знайдені, зокрема, атрибутика ІДІЛ і релігійно-екстремістська література.

Також у російському відомстві заявили, що мали у своєму розпорядженні відомості про підготовку убитими низки терактів, у тому числі вбивств релігійних діячів і цивільних осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спецназ США ліквідував бойовика ІДІЛ, причетного до атаки в клубі Стамбула.