ua en ru

Спецназ США ліквідував бойовика ІДІЛ, причетного до атаки в клубі Стамбула

Спецназ США ліквідував бойовика ІДІЛ, причетного до атаки в клубі Стамбула Фото: Спецназ США ліквідував бойовика ІДІЛ, причетного до атаки в клубі Стамбула

Американські військові вислідили і вбили помічника лідера ІД

Американські військові вислідили і вбили на території Сирії одного з лідерів екстремістської організації "Ісламська держава". Про це повідомляє BBC.

Так, в результаті операції був знищений близький соратник всесвітньо відомого терориста Абу Бакра аль-Багдіді, що мав, до того ж відношення до атаки на нічний клуб Стамбула в Новорічну ніч, в результаті якої загинули 39 людей.

Операція була проведена на сході країни в районі міста Майадин. У повідомленні міністерства оборони США вбитого називають Абдурахмоном Узбеки. Повідомляється, що він, імовірно, з Узбекистану.

Нагадаємо, терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за напад на відділення Федеральної служби безпеки (ФСБ) в Хабаровську, яке відбулося 21 квітня.

У той же час російські ЗМІ з посиланням на джерела в ФСБ повідомляють, що скоїв напад Антон Конєв, який був пов'язаний з невеликим неонацистським угрупованням "Штольц Хабаровськ".

Відзначимо, до угруповання входять 15 осіб віком від 17 до 20 років, які вважають себе "борцями за мораль".