ua en ru

У Росії заборонили прохід в Держдуму визнаним "іноземними агентами" ЗМІ

У Росії заборонили прохід в Держдуму визнаним "іноземними агентами" ЗМІ Фото: Держдума РФ (navalny.feldman.photo)

Проти такого рішення проголосував лише один депутат

В Російській Федерації (РФ) заборонили прохід в Державну думу представникам визнаних "іноземними агентами" засобів масової інформації (ЗМІ). Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Держдума РФ сьогодні ухвалила постанову про заборону відвідування нижньої палати російського парламенту представниками ЗМІ, що визнані в Росії так званими "іноземними агентами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, всього 413 депутатів проголосували "за", і лише один - "проти".

Наголошується, що в Держдумі називають прийнятий документ відповіддю на позбавлення російської телекомпанії RT акредитації у Конгресі Сполучених Штатах Америки (США).

Крім того, депутати запропонували законодавчим зборам суб'єктів федерації прийняти аналогічні рішення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Держдепу США, що російський закон про "іноземних агентів" призведе до переслідування, затримання і висилки зарубіжних журналістів з РФ.

"Ми стурбовані тим, що вони можуть в кінцевому підсумку затримати журналістів, вигнати репортерів з країни. Це те, що ми вважаємо фундаментально, як американці, помилкою. Ми віримо у право на свободу слова, і у нас є серйозна заклопотаність з приводу діяльності Росії по обмеженню свободи преси", - заявили у Держдепі США.