ua en ru

У Росії порушили справу за фактом затоплення траулера в Охотському морі

У Росії порушили справу за фактом затоплення траулера в Охотському морі

На Сахаліні за фактом аварії траулера в Охотському морі риболовного судна "Далекий Схід" і загибелі членів екіпажу порушено кримінальну справу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Далекосхідного управління на транспорті Слідчого комітету Російської Федерації.

"Слідчими органами Далекосхідного слідчого управління на транспорті Слідчого комітету Російської Федерації за фактом затоплення в Охотському морі БАТМ "Далекий Схід" порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 263 КК РФ (Порушення правил безпеки руху і експлуатації водного транспорту, що призвело з необережності смерть двох і більше осіб)", - йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що 2 квітня близько 4:12 за Сахалінським часом в Охотському морі в координатах 56.49 північної широти, 150.41 східної довготи затонув великий автономний морозильний траулер "Далекий Схід" (судновласник ТОВ "Магеллан", порт приписки Невельськ).

В даний час на місці аварійної події організована рятувальна операція. Для забезпечення безпечної евакуації екіпажу залучені рибальські судна "Новоуральськ", "Граніт", "Іван Калінін", що знаходяться в районі аварійної ситуації.

Відомості про загиблих уточнюються. Поки рятувальники витягли з води тіла 54 моряків. При цьому 63 людини були врятовані, а доля ще 15 залишається невідомою.

Зазначимо, що на борту затонулого траулера були 4 громадянина України.