ua en ru

Корабельна аварія в Охотському морі: кількість загиблих збільшилася до 54

Корабельна аварія в Охотському морі: кількість загиблих збільшилася до 54 Кількість загиблих моряків збільшилася до 54 осіб

Кількість загиблих в результаті катастрофи траулера "Далекий Схід" в Охотському морі (Росія) збільшилася до 54 осіб. Про це повідомив начальник морського координаційно-рятувального підцентру ФДМ "Адміністрація морського порту Петропавловськ-Камчатський" Артур Рец, передає РБК.

За його словами, станом на ранок 2 квітня рятувальники витягли з води тіла 54 моряків. При цьому 63 людини були врятовані, а доля ще 15 залишається невідомою.

Всього на борту траулера, за попередньою інформацією, могли перебувати 132 людини, однак ця інформація зараз перевіряється. Траулер перебував на минтаево-сельдевой путіна, сигнал SOS судно не подавало.

Причини катастрофи поки що невідомі. За даними Реца, судно затонуло через надходження води в машинне відділення. У районі проведення рятувальної операції склалися несприятливі погодні умови: вітер північно-східний близько 14 метрів в секунду, хвилювання моря три бали, температура повітря - 4 градуси нижче нуля.