ua en ru

У Росії проводять навчання з відпрацюванням "хімічної атаки" з боку диверсантів

У Росії проводять навчання з відпрацюванням "хімічної атаки" з боку диверсантів Фото: військові навчання в РФ (mil.ru)

Навчання в РФ проходять за участю ракетних комплексів "Тополь", "Тополь-М" і "Ярс"

У Росії проходять навчання за участю 11 полків рухомих ґрунтових ракетних комплексів "Тополь", "Тополь-М" і "Ярс". Про це повідомляє прес-служба Міноборони РФ.

"На маршрути бойового патрулювання від Тверської до Іркутської областей в рамках навчань ракетних військ стратегічного призначення вийшли 11 ракетних полків рухомих ґрунтових ракетних комплексів "Тополь", "Тополь-М" і "Ярс". Третина з них здійснює інтенсивні маневрені дії", - повідомили в Міноборони.

У рамках навчань відпрацювання спільних завдань з ракетними полками рухомих ґрунтових ракетних комплексів організоване в 20 регіонах країни.

"Під час маршу колон в заданий район ракетники отримали ввідну про застосування умовними диверсантами хімічної зброї. Атака була здійснена в важкопрохідному районі, де не було можливості прокласти об'їзний маршрут", - додали у відомстві.

У Міноборони заявили, що ракетні полки успішно подолали умовно заражені ділянки, після чого силами радіаційного, хімічного та біологічного захисту була проведена повна обробка понад 100 одиниць великогабаритної техніки від можливих залишків отруйних або радіоактивних речовин.

Також підрозділи хімзахисту виконали обробку особового складу ракетних полків, дегазацію обмундирування і зброї, уточнили в Міноборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що місія США і України проведе спостережний політ над Білоруссю та Росією з метою контролю військової діяльності цих країн.