ua en ru

Літак Міноборони РФ впав в Азовське море

Літак Міноборони РФ впав в Азовське море Фото: літак Л-39 Міноборони РФ (flickr.com/ministryofdefenceua)

Обидва льотчики встигли катапультуватися

Навчальний літак Л-39 Міноборони РФ впав у воду близько Должанської коси на Азовському морі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на росЗМІ.

Повідомляється, що льотчики після катапультування так само впали на воду, в даний час тривають пошукові роботи. Як наголошується, російський літак впав у 1,5 км від берега.

Як відомо, літак впав близько 17:00 за київським часом при виконанні планового навчально-тренувального польоту, причиною аварії могла стати технічна несправність. Літак виконував політ без боєкомплекту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна зміцнить морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя. Зокрема, для прикриття території України від вторгнення з моря до кінця 2018 року буде розгорнуто управління морської охорони від Ізмаїла до Маріуполя.

13 жовтня президент України Петро Порошенко підписав указ № 320/2018, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 жовтня "Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів на Півдні і Сході України в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці".