ua en ru

РФ заявила про нібито нові докази причетності України до катастрофи MH17

РФ заявила про нібито нові докази причетності України до катастрофи MH17 Фото: катастрофа MH17 (flickr.com/jeroenakkermans)

Міноборони РФ стверджує, що ракета, яка збила літак, з 1986 зберігалася в Україні

Міністерство оборони Російської Федерації нібито знайшло докази того, що ракета, яка збила малайзійський літак MH17 на Донбасі в 2014, з 1986 зберігалася в Україні. Про це на брифінгу заявив керівник головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ Микола Паршин, передають російські ЗМІ.

За словами Паршина, ракета була вироблена в 1986 році на Долгопрудненському науково-виробничому підприємстві, що вдалося встановити з номеру ракети. Він також зазначив, що документація на цю ракету досі зберігається в Долгопрудному.

Паршин також зазначив, що ця ракета для "Бука" була нібито відправлена у військову частину 20152, яка входила до складу Прикарпатського військового округу в Тернопільській області. Після розпаду СРСР дане озброєння з України не виводилося. Він також уточнив, що має на увазі 223-ю зенітно-ракетну бригаду.

Крім того, на брифінгу було оприлюднено запис телефонних розмов нібито українських військових, зроблений в 2016 році в Одеській області, які обговорюють аварії Boeing.

Нагадаємо, в травні в Нідерландах показали виявлені на Донбасі залишки ракети "Бук". На корпусі її двигуна був номер, який вказує на виробника - Долгопрудненское науково-виробниче підприємство.

Тоді ж слідство показало маршрут пересування російського "Бука", який збив MH17. Зокрема, матеріали свідчать про те, що в червні 2014 року цей "Бук" виїхав з Курська в південному напрямку до села Нікольське. Пізніше його зафіксували у населених пунктах Троїцький, Старий Оскол, а також у складі конвою в 25 км від українського кордону. Також "Бук" фіксували на фото і відео 17 і 18 липня 2014 року в ході його пересування по Донбасу.

Катастрофа MH17 сталася 17 липня 2014 року на Донбасі. На борту лайнера, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, перебували 298 осіб. Всі вони загинули.