ua en ru

РФ може збільшити спроби дестабілізувати ситуацію на Закарпатті, - Клімкін

РФ може збільшити спроби дестабілізувати ситуацію на Закарпатті, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

За словами міністра, "треба намагатися не розкручувати емоції там, де це сприяє Росії"

Російська Федерація зараз може в десятки разів збільшити свої спроби дестабілізувати ситуацію на Закарпатті. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час прес-конференції в Ужгороді, передає РБК-Україна з посиланням на "Укрінформ".

За його словами, Росія в десятки разів збільшить свої зусилля щодо дестабілізації ситуації на Закарпатті.

"Тому треба намагатися не розкручувати емоції там, де це сприяє Росії", - зазначив Клімкін.

Він запевнив, що це розуміють також в угорській громаді Закарпаття.

"Тобто, у них є розуміння того, що навколо угорської громади Закарпаття зараз тиражується багато міфів, і на зустрічі із закарпатськими угорцями від представників громади чітко прозвучало, що вони розуміють, що це не вигідно ні Україні, ані угорській громаді Закарпаття, тому що усі пам'ятають провокації на Закарпатті проти угорської громади, які керувалися ФСБ", - зазначив міністр.

Зі слів міністра, він акцентуватиме в розмові з угорським колегою Петером Сіярто в Брюсселі, що ситуація з нагнітанням емоцій навколо угорців Закарпаття сприяє наразі тільки одній країні, і це - Росія.

Нагадаємо, Клімкін заявив, що державні органи в Україні не стежать за угорцями.

Також міністр заявляв, що українці повинні відмовитися від подвійного громадянства, але ніхто їх карати у будь-якому випадку чи ув’язнювати не буде і засудив публікацію списку українських держслужбовців і депутатів місцевих рад, які нібито отримали угорське громадянство, на сайті "Миротворець".