ua en ru

РФ вирішила посилити перевірку транзитної української продукції

РФ вирішила посилити перевірку транзитної української продукції

Російська Федерація вирішила посилити перевірку транзитної української продукції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Россільгоспнагляду.

"Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду приступає до більш пильного розгляду транзитних сертифікатів на продукцію українського походження, яка находить транзитом через територію Росії в треті країни", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що начальник управління ветеринарного нагляду при зовнішньоторговельних операціях і на транспорті Россільгоспнагляду Володимир Менякін і начальник управління Державної ветеринарної служби України Микола Білоус провели переговори щодо заборони транзиту по території України на адресу російських господарюючих суб'єктів інкубаційного яйця походження Турецької Республіки.

Як наголошується, українська сторона повідомила, що відмова транзиту була здійснена через неблагополуччя Туреччини по ряду хвороб птахів. Разом з тим, за даними повідомлення, Білоус заявив, що російська сторона повинна була завчасно поінформувати про передбачуване пересування продукції.

Менякін в свою чергу нагадав, що оформлення транзитних ветеринарних сертифікатів українською стороною, згідно з раніше досягнутими домовленостями, здійснюється за допомогою електронної системи "Аргус". І, за спостереженнями російської сторони, Державна ветеринарна служба України оперативно оформляє транзитні сертифікати на продукцію країн Євросоюзу.

"Виходячи з чого Россільгоспнагляд змушений констатувати вибірковий підхід українських колег при проведенні цієї роботи", - йдеться у повідомленні.

"Через відсутність конструктивного діалогу з боку України Россільгоспнагляд пропонує учасникам ЗЕД тимчасово використовувати морські транспортні шляхи через порти Краснодарського краю", - додає прес-служба Россільгоспнагляду.

Нагадаємо, раніше Україна заборонила транзит в Росію яєць з Туреччини.

В кінці жовтня 2014 р. Україна направила РФ як члену СОТ запит з приводу заборони на ввезення рослинної продукції.