ua en ru

Україна направила РФ як члену СОТ запит щодо заборони на ввезення рослинної продукції

Україна направила РФ як члену СОТ запит щодо заборони на ввезення рослинної продукції

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, у зв'язку з поширенням інформації у ЗМІ щодо подачі скарги до СОТ з приводу заборони РФ ввезення рослинної продукції з України, включаючи транзит, повідомляє, що скарга, відповідно до Правил та процедур врегулювання суперечок, до СОТ не подавалася. Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.

"До процедури врегулювання суперечок країни звертаються в разі безрезультативності консультацій і вичерпання всіх інших можливостей врегулювання проблеми", - сказано в повідомленні.

За встановленою практикою СОТ, початковим етапом є спрямування запитів, коментарів до члена СОТ, який застосував заходи, що створює бар'єри в торгівлі.

"Відповідний запит від України до російського пункту запитів СОТ був спрямований. Наступним етапом стануть консультації з метою врегулювання проблеми і розгляд торговельного занепокоєння у профільних комітетах СОТ, Раді торгівлі товарами і Генеральній раді СОТ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як стало відомо вчора, Україна ще не подавала до СОТ скаргу на заборону Росії на ввезення рослинної продукції.