ua en ru

РФ завдала авіаудару по Сніжному Донецької обл., є жертви серед мирного населення, - ІО (оновлено)

Російська Федерація завдала авіаудару по місту Сніжне Донецької обл., є жертви серед мирного населення.

Російська Федерація завдала авіаудару по місту Сніжне Донецької обл., є жертви серед мирного населення. Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" (ІО) Дмитро Тимчук.

"Сьогодні вранці по н.п. Сніжне (Донецька обл.) було завдано авіаудару. Зруйновані цивільні об'єкти. Є жертви серед мирного населення", - написав Тимчук.

За його словами, з учорашнього дня авіація українських силовиків вильотів не скоювала, "відповідно, цей авіаудар не міг бути завдано авіацією українських збройних формувань".

"Також, за нашими даними, терористи не мають у своєму розпорядженні авіатехніки, здатної виконувати бойові завдання. Хоча раніше лідери бойовиків і російські ЗМІ стверджували, що у терористичній організації "ДНР" нібито є бойові літаки. Таким чином, авіаудар по р. Сніжне могла завдати тільки російська авіація", - додав спікер "ІО".

Нагадаємо, вчора в Луганській обл. у зоні проведення антитерористичної операції був збитий український Ан-26. У військово-транспортному літаку перебувало 8 осіб: 7 членів екіпажу і 1 супроводжуючий, які вижили і виходили на зв'язок. За даними прес-центру АТО, бойовики взяли в полон двох членів екіпажу збитого Ан-26.

Рада національної безпеки і оборони України розглядає дві версії знищення Ан-26: або літак був збитий з російського ракетного комплексу або з літака РФ. Ан-26 був збитий, імовірно, з території Російської Федерації, доповів вчора Президенту Петру Порошенку міністр оборони Валерій Гелетей.

За інформацією прес-служби Донецької обласної держадміністрації, у Сніжному станом на 10:00 15 липня в результаті обвалення житлового будинку загинули чотири людини, ще чотири отримали поранення різної тяжкості.