ua en ru

Бойовики взяли в полон двох членів екіпажу збитого Ан-26, - спікер АТО

Бойовики взяли в полон двох членів екіпажу збитого літака Ан-26.

Бойовики взяли в полон двох членів екіпажу збитого літака Збройних Сил України (ЗСУ) Ан-26. Про це РБК-Україна повідомив речник АТО Владислав Селезньов.

"Взяті в полон два члена екіпажу АН-26. По решті шести ведеться пошук. Ан-26 впав на території підконтрольній бойовикам, тому пошук ускладнений", - сказав він.

Сьогодні російські ЗМІ з посиланням на прес-службу самопроголошеної "Луганської народної республіки" повідомили, що 4 члени екіпажу українського літака Ан-26 взяті в полон. Вони знаходяться в місті Краснодон, їх допитують.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося про зникнення військово-транспортного літака Збройних Сил України Ан-26 в зоні проведення антитерористичної операції. Пізніше голова Міноборони Валерій Гелетей доповів Президенту України Петра Порошенка про те, що члени екіпажу Ан-26 вийшли на зв'язок з Генеральним штабом.

Пізніше на брифінгу радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко підтвердив, що Ан-26 був збитий, а два члени екіпажу вистрибнули c парашутом.

В цей же день представник РНБО Андрій Лисенко заявив, що в літаку перебувало 8 осіб: 7 членів екіпажу і 1 супроводжуючий. Всі вони вижили і виходили на зв'язок.

Також була організована бронегруппа для їх доставки.