ua en ru

Рішення про введення воєнного стану на Донбасі буде приймати вже Порошенко, - АПУ

Виконуючий обов'язки заступника голови Адміністрації Президента України Андрій Сенченко не виключає, що рішення про введення воєнного стану в східних областях прийме вже новообраний Президент Петро Порошенко.

Виконуючий обов'язки заступника голови Адміністрації Президента України Андрій Сенченко не виключає, що рішення про введення воєнного стану в східних областях прийме вже новообраний Президент Петро Порошенко. Про це він заявив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Порошенко відтягувати вирішення цього питання явно не буде. Тому, виходячи з цього, я цього не виключаю", - заявив Сенченко.

За його словами, в. о. Президента України Олександру Турчинову вводити воєнний стан зараз некоректно.

Раніше в.о. голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський заявив, що підтримує введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях.

Зазначимо, вчора перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема заявив, що, на його думку, питання введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях слід розглядати після інавгурації новообраного Порошенко.

Нагадаємо, 3 червня 2014 р. виконуючий обов'язки Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони України опрацювати питання необхідності введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях.