ua en ru

Після референдуму за Brexit настав "непередбачуваний час", - Пєсков

Після референдуму за Brexit настав "непередбачуваний час", - Пєсков Фото: Дмитро Пєсков

Пєсков заявив, що порівнювати Brexit з розвалом СРСР було б недоречно

Після референдуму по Brexit настав "непередбачуваний час". Про це заявив прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков, повідомляє РБК.

Разом з тим, він зазначив, що в Кремлі не роблять прогнозів про можливе збереження Великобританії в ЄС.


Також він заявив, що порівнювати Brexit з розвалом СРСР було б недоречно.

"Росія - це країна, яка пройшла через дуже складні періоди своєї історії, пройшла крах СРСР, багато хто чітко пам'ятає розвал Радянського союзу, час невизначеності. Звичайно, тут проводити прямі паралелі було б нерозумно. Але непередбачуваний час - воно на обличчя", - сказав він.

Крім того, Пєсков звернув увагу на "конкретні прикладні наслідки" референдуму.

"Президент Путін в Ташкенті говорив, що вплив Brexit ми вже відчуваємо. Мається на увазі реакція ринку, волатильність, падіння ключових індексів", - уточнив він, нагадавши, що ЄС залишається головним торговельно-економічним партнером Москви.

Крім того, у ході розмови з журналістами Пєскова також запитали, чи готова РФ укласти окремий торговий договір з Британією.

"Які будуть юридичні акти і договори, на це питання відповіді не дадуть ні в Лондоні, ні в Брюсселі, напевно, і ми не можемо одразу відповісти", - відповів він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що віце-президент Європейського парламенту Ришард Чарнецький допустив, що лідери Євросоюзу повинні піти у відставку в зв'язку з волею британців вийти з ЄС.