ua en ru

В рамках обміну звільнені 12 українських військових: список

В рамках обміну звільнені 12 українських військових: список Фото: обмін полоненими (facebook.com/president.gov.ua)

Денісова повідомила про 12 звільнених військовополонених

В рамках обміну полоненими звільнені 12 українських військових. Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова на своєму Telegram-каналі.

Бойовики в рамках обміну звільнили:

Сергія Іванчука - майора ЗСУ. Він потрапив у полон угруповання "ЛНР" разом зі своїм підлеглим, сержантом Іваном Дєєвим. Бойовики звинуватили українських військових у тероризмі і "засудили" на 20 років ув’язнення.

Юрія Євтушка - військовослужбовеця 14-ї окремої механізованої бригади, мешканця Любомля. Він потрапив у полон наприкінці травня 2018 року разом із напарником Яковом Веремейчиком.

Івана Дєєва - військовослужбовця 8-го полку спецпризначення ВСУ. Учасник подій на Майдані. Перебував у полоні в Луганську з лютого 2017 року.

Романа Фурсова - бійця 16-го мотопіхотного батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади, жителя Харківської області, який потрапив в полон в листопаді 2017 року.

Богдана Панюшенко - командира танка, який терористи підбили під Донецьком. У полоні він перебував з січня 2015 року.

Сергія Глондара - спецназівця, який був схоплений 16 лютого 2015 року поблизу Дебальцеве.

Олександра Коренькова - спецназівця, який потрапив в полон в районі Дебальцево в лютому 2015 року.

Василя Жемелинського - військового 57-ї бригади ЗСУ, який потрапив в полон бойовиків "ДНР" 17 лютого 2018 року за Пісками.

Володимира Воскобойника - військовослужбовця 30-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України, бойовики "засудили" його до 30 років в'язниці. Потрапив в полон бойовиків "ДНР" в кінці травня 2018 року.

Бориса Пундора - військовослужбовця, якого бойовики захопили в травні 2019 року в районі Новотроїцького Донецької області. Його машина відхилилася від маршруту.

Кіма Доланова,

Олександра Геймура - військовослужбовця, який 22 травня 2019 року в числі восьми військовослужбовців, згідно з повідомленням штабу ООС, рухаючись на вантажному автомобілі в районі населеного пункту Новотроїцьке, відхилився від визначеного маршруту та потрапив в полон.

РБК-Україна опублікувало перший список звільнених українців.

Відзначимо, відбувся обмін полоненими між Україною і ОРДЛО. Повідомляється, що "ДНР" отримала 60 людей, Київ - 52.

Також "ЛНР" в рамках обміну полоненими отримала від Києва 63 людини. У свою чергу, бойовики передали Києву 25 українців. Таким чином, попередньо, формула обміну склала "123 на 76".