ua en ru

Під Радою протестують проти створення ринку землі

Під Радою протестують проти створення ринку землі Фото: протести під Радою (РБК-Україна, Віталій Носач)

На площі Конституції зібралися кілька сотень людей

Під Верховною радою проходять мітинги на підтримку і проти створення ринку землі. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, на площі Конституції кілька сотень людей протестують проти створення ринку сільськогосподарських земель. Вони вимагають відкликання законопроектів №2178 і №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу сільськогосподарських земель", якими передбачається створення ринку сільськогосподарських земель.

Под Верховной радой проходят митинги в поддержку и против создания рынка земли.

Опубліковано РБК-Украина Вівторок, 12 листопада 2019 р.

Крім того, перед будівлею Ради зібралися прихильники відміни мораторію на продаж землі. Вони виступають за початок земельної реформи.

Фото: протести під Радою (РБК-Україна, Віталій Носач)

Зазначимо, у прес-службі Міністерства внутрішніх справ повідомили, що київська поліція та Нацгвардія несуть службу у посиленому режимі під час проведення акцій у центрі міста.

"Правоохоронці забезпечують правопорядок під час проведення акцій у середмісті столиці", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за результатом опитування Центру Разумкова, проведеного на початку листопада, у разі проведення референдуму абсолютна більшість українців проголосували б за продовження мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення (63,4% усіх опитаних або 68,3% тих, хто взяв би участь у референдумі).

Зазначимо, що вчора президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні питання продажу землі іноземцям будуть вирішуватися на всенародному референдумі. Він додав, що між першим і другим читанням до законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення будуть внесені правки, згідно з якими право продавати і купувати землю матимуть тільки українські громадяни і українські компанії, засновані виключно громадянами України.