ua en ru

Четверо нардепів і міністр готові взяти Омеляна на поруки

Четверо нардепів і міністр готові взяти Омеляна на поруки Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Бажання взяти Омеляна на поруки заявила "Радикальна партія"

Голова фракції "Радикальної партії" народний депутат Олег Ляшко готовий взяти на поруки міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Ляшко заявив про це в п'ятницю, 14 вересня, у Солом‘янському районному суді Києва, де наразі триває засідання з обрання міри запобіжного заходу Омеляну.

"Я тільки що написав заяву про взяття на поруки",- заявив Ляшко журналістам.

Додамо, що також взяти на поруки Омеляна хочуть народні депутати Андрій Лозовий та Дмитро Лінко. Окрім того, вчора про бажання взяти Омеляна на поруки заявив міністр Ігор Жданов.

Під час судового засідання суддя зачитала заяви про взяття на поруки від міністра Ігоря Жданова і народного депутата Федора Бондюженка.

Нагадаємо, сьогодні Солом'янський районний суд Києва почав розгляд запобіжного заходу міністру інфраструктури Володимиру Омеляну. Напередодні Національне антикорупційне бюро України оголосило Омеляну підозру в незаконному збагаченні і приховуванні доходів. За даними слідства, він за останні вісімнадцять років отримав 2,17 млн ​​гривень офіційного доходу, тоді як його витрати лише в період з 2008 року по 26.04.2015 склали не менше 3,45 млн гривень.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що проситиме про обрання Омеляну запобіжного заходу у вигляді застави на 5 млн гривень.

У ході брифінгу 13 вересня Омелян заявив, що на нього здійснюється тиск з боку співробітників Національного антикорупційного бюро України. Міністр заявив, що він буде домагатися притягнення їх до кримінальної відповідальності.