ua en ru

САП попросить 5 млн гривень застави для Омеляна

САП попросить 5 млн гривень застави для Омеляна Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Сума застави визначена як різниця між витратами і доходами Омеляна

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) буде просити у суді про обрання міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну запобіжного заходу у вигляді застави на 5 млн гривень. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив керівник САП Назар Холодницький.

За словами Холодницького, слідство попросить суд обрати для підозрюваного у незаконному збагаченні Омеляна запобіжний захід у вигляді застави. Він уточнив, що прокурори мають намір просити 5 млн гривень застави.

Нагадаємо, сьогодні РБК-Україна повідомило, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оголосило Омеляну підозру в незаконному збагаченні і приховуванні доходів. За даними слідства, витрати міністра за останні кілька років істотно перевищували його офіційні доходи. Мова йде про придбання нового позашляховика BMW X5 2015 випуску, а також великі суми в іноземній валюті.

Пізніше стало відомо, що клопотання про обрання запобіжного заходу Омеляну надійшло до Солом'янського районного суду Києва. За словами прес-секретаря суду, дата засідання ще не відома, а розгляд справи відбудеться в приміщенні на Вознесенському узвозі.