ua en ru

У Раді зареєстрували постанову про призначення глави СБУ

У Раді зареєстрували постанову про призначення глави СБУ Фото: Іван Баканов (УНІАН)

У Верховну раду внесли законопроект про призначення Івана Баканова главою Служби безпеки України

У Верховну раду внесли законопроект про призначення Івана Баканова главою Служби безпеки України, який розглянуть сьогодні на засіданні Верховної ради. Про це йдеться на сайті Ради.

На сайті Ради є текст постанови. Ініціатором законопроекту є президент Володимир Зеленський.

Крім цього, Зеленський вніс законопроект про призначення Руслана Рябошапка генеральним прокурором.

Нагадаємо, вчора кандидатуру Руслана Рябошапки на посаду генпрокурора погодили з радником президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джоном Болтоном.

РБК-Україна писало, що нинішній генеральний прокурор Юрій Луценко написав заяву про відставку з посади. Луценко написав заяву на ім'я президента України Володимира Зеленського.

Зазначимо, що Верховній раді запропонують проголосувати за кандидатуру Андрія Загороднюка на пост глави Міноборони, Олексія Оржеля - до розгляду на посаду міністра енергетики і екології України, Вадима Пристайка - на пост глави закордонних справ. Крім цього, на посаду віце-прем'єр-міністра України з питань європейської інтеграції пропонується кандидатура Дмитра Кулеби.

РБК-Україна писало, що сьогодні Зеленський на засіданні майбутньої фракції партії "Слуга народу" запропонував на посаду міністра внутрішніх справ кандидатуру чинного глави МВС Арсена Авакова.