ua en ru

У Раді не виключають, що 3 вересня знову працюватимуть до ночі

У Раді не виключають, що 3 вересня знову працюватимуть до ночі Фото: Олександр Корнієнко (Віталій Носач/РБК-Україна)

Зазначимо, у вівторок парламент має розглянути зняття недоторканності з нардепів

У вівторок, 3 вересня, Верховна рада України 9 скликання знову може працювати до ночі. Про це заявив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко, передає кореспондент РБК-Україна.

Корнієнко підкреслив, що нардепи будуть працювати до вичерпання порядку денного.

"Щодо змін до Конституції - вона буде першою у порядку денному. Ще буде світло, я думаю, що підстав покидати сесійну залу в колег не буде. Я думаю, що завтра ми менше затримаємось... Ну подивимось, як піде. Якщо треба буде до ночі, будемо до ночі. Ми ж працюємо до вичерпання порядку денного", - заявив замглави фракції.

Він також наголосив, що тривалі засідання парламенту очікують на наступних двох пленарних тижнях.

"А щодо наступних двох пленарних тижнів, які будуть через тиждень. То звичайно, з огляду на ту кількість ініціатив, яку доручив нам робити президент, я думаю, що там буде робота нон-стоп, з перервами на сон та їжу", - заявив Корнієнко.

Нагадаємо, 3 вересня Рада планує направити в Конституційний суд сім законопроектів, пов'язаних зі змінами до Основного закону.

Як писало РБК-Україна раніше, Корнієнко прогнозує, що розгляд проекту закону про зняття недоторканності може затягнутися на півдня.

Так, комітет Верховної ради з питань правової політики рекомендує парламенту схвалити в другому читанні законопроект №7203, який передбачає зняття недоторканності з народних депутатів. Документ передбачає скасування недоторканності з 2020 року.

Як писало РБК-Україна раніше, 363 парламентарія підтримали за основу прийняття законопроекту про зняття недоторканності в ході першого пленарного засідання ВР 9 скликання. Спікер ВР Дмитро Разумков закрив це засідання парламенту на початку третьої ночі.