ua en ru

Рада звільнила Бабак з посади міністра розвитку громад та територій

Рада звільнила Бабак з посади міністра розвитку громад та територій Фото: Альона Бабак (Віталій Носач/РБК-Україна)

Нардепи підтримали відповідний проект постанови

Верховна рада України підтримала за основу та в цілому проект постанови №2767 "Про звільнення Бабак А.В. з посади міністра розвитку громад та територій України", передає кореспондент РБК-Україна.

Проект підтримали 266 нардепів.

"Відповідно до пункту 12 частини першої статті 85 Конституції України Верховна рада України постановляє: звільнити Бабак Альону Валеріївну з посади міністра розвитку громад та територій України", - сказано у документі.

Перший заступник фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що не виключає тиску на Бабак.

"Ви чули, що вона (Бабак - ред.) в залі попросила. Вона сказала: "Я написала заяву, дайте мені піти, дайте мені свободу". Вона це в кінці сказала. Це про що говорить? Давайте вже звільняти людей, якщо вони хочуть. Це міністр, це виконавча влада, який сарказм? Я не знаю, чи їй погрожували, вона сказала, що вона обов’язково до правоохоронних органів все це передасть", - заявив він.

При цьому він додав, що на всіх нардепів може чинитися різний тиск через реформи.

"В цілому, я можу припустити, що на всіх наших колег може чинитися різний тиск. Адже в країні робляться реформи. Якщо вони робляться в тій сфері, яка дуже корумпована, ми знаємо, що це будівельна сфера в першу чергу, звичайно, там може різний тиск і погрози і все що завгодно. Чи вони конкретно були щодо Олени - це окреме питання", - заявив Корнієнко.

Як анонсувало РБК-Україна, Верховна рада 4 лютого розгляне для попереднього схвалення зміни до Конституції щодо зменшення складу парламенту, а також звільнення з посади міністра розвитку громад і територій України Олену Бабак.

Нагадаємо, комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Раді розглянути питання про звільнення Олени Бабак з посади міністра розвитку громад і територій України та підтримати її відставку. Причиною звільнення Бабак є особисте бажання.

Додамо також, Бабак працювала в уряді Олексія Гончарука з кінця серпня 2019 року, коли був сформований новий Кабінет міністрів за результатами перемоги партії "Слуга народу" на позачергових виборах. Крім того, Бабак була нардепом 8 скликання від "Самопомочі".