ua en ru

Рада ратифікувала угоду з Угорщиною про міжнародні комбіновані перевезення

Рада ратифікувала угоду з Угорщиною про міжнародні комбіновані перевезення Фото: Верховна Рада України

Угоду було підписано 28 березня 2013 року в м. Будапешті

Верховна Рада України підтримала законопроект №0098 "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Угорщини про міжнародні комбіновані перевезення". За документ проголосували 243 депутата, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, прийняття закону підтверджує згоду України на обов’язковість виконання положень підписаного міжурядового двостороннього документа та завершення внутрішньодержавної процедури з боку України щодо набуття чинності зазначеною Угодою.


Угоду про міжнародні комбіновані перевезення підписано 28 березня 2013 року в м. Будапешті.

Зокрема, відповідно до статті 4 угоди, перевезення вантажів автомобільним транспортним засобом від спільного кордону до терміналу для комбінованих перевезень, що визначений Компетентними органами договірних сторін і розташовується на повітряній відстані не більш як 60 км від спільного кордону сторін, та у зворотному напрямку з метою виконання комбінованого перевезення здійснюється без дозволу на перевезення автошляхами, а також на території України – без сплати дорожніх зборів, а на території Угорщини – без сплати податку на автотранспортні засоби.

Статтею 14 документу передбачено, що угода набирає чинності через 60 днів з дати отримання дипломатичними каналами останнього повідомлення про виконання договірними сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання угодою чинності.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України запропонував Верховній Раді ратифікувати угоду з Угорщиною про міжнародні комбіновані перевезення.