ua en ru

Рада може знову розглянути закон про прослушку нардепів на цьому тижні

Рада може знову розглянути закон про прослушку нардепів на цьому тижні Ілюстративне фото (facebook.com verkhovna.rada.ukraine)

Правоохоронний комітет просить поставити розгляд закону на п'ятницю

Комітет з питань правоохоронної діяльності просить парламент у цю п'ятницю винести на розгляд у повторному другому читанні законопроект №1009 авторства президента Володимира Зеленського, яким дозволяється прослушка народних депутатів. Про це заявив голова комітету Денис Монастирський, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, законопроект щодо прослушки депутатів та відміни "правок Лозового" до повторного другого читання отримав 279 поправок. Нардеп зазначив, що 1 жовтня комітет підготує проект до винесення у сесійну залу.

"Комітет з питань правоохоронної діяльності сьогодні о 16:00 розгляне низку законопроектів, які пропонує Верховній раді розглянути на цьому тижні. На 4 жовтня ми би просили поставити законопроект №1009 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення окремих положень кримінально-процесуального законодавства", - заявив Монастирський.

Нагадаємо, раніше Рада відправила на повторне друге читання законопроект №1009 президента Володимира Зеленського, який передбачає дозвіл на прослушку нардепів. Зокрема, прийняття закону в цілому викликало заперечення серед нардепів саме з огляду на те, що законом пропонувалося дозволити без згоди парламенту здійснювати обшук нардепа, огляд його особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення, а також втручатися у таємницю листування, телефонних розмов та іншої кореспонденції.

Як писало РБК-Україна раніше, даний закон Рада прийняла за основу 10 вересня.

Відзначимо, комітет ВР з питань правоохоронної діяльності рекомендував Раді прийняти законопроект №1009 президента Володимира Зеленського.

Додамо також, цей проект закону глава держави вніс до Ради 29 серпня.