ua en ru

Рада пройшла третину поправок до нового виборчого кодексу

Рада пройшла третину поправок до нового виборчого кодексу Фото: парламент (Віталій Носач/РБК-Україна)

Загалом до виборчого кодексу подано 4568 поправок

Цього пленарного тижня Верховна рада напередодні позачергових парламентських виборів розглянула третину поправок до нового виборчого кодексу за відкритими списками. Про це заявила віце-спікер парламенту Оксана Сироїд, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, парламентарі пройшли понад 33% від усіх поправок.

"1500 поправок - це вже майже третина", - зазначив глава Ради Андрій Парубій під час засідання.

Загалом до виборчого кодексу подано 4568 поправок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада у вівторок, 18 червня, розглянула понад 10% правок до другого читання нового виборчого кодексу. Так, нардепи розглянули 466 поправок.

Як писало РБК-Україна раніше, станом на 6 червня нардепи розглянули менше 3% правок до другого читання нового виборчого кодексу. Зокрема, депутати розглянули 134 правки.

Відзначимо, комітет ВР з питань правової політики в новому виборчому кодексі з відкритими списками пропонує зобов'язати державні органи працювати на виборах без вихідних. Доповідач з розгляду нового виборчого кодексу в ВР Олександр Черненко пояснив, що виборчий процес дуже швидкоплинний, і багато роботи випадає на вихідні дні.

Додамо також, однією з поправок профільного комітету в новому виборчому кодексі пропонується, щоб НАЗК відмовилося від проміжних фінансових звітів про використання коштів виборчих фондів кандидатів.

Додамо також, глава парламенту Андрій Парубій закликав прискорити розгляд поправок до виборчого кодексу за відкритими списками.