ua en ru

Рада схвалила направлення в Україну австралійського персоналу для розслідування аварії Boeing

Народні депутати України на позачерговому засіданні 31 липня 2014 р. схвалили проект закону №0087 про ратифікацію угоди між Україною та Австралією про направлення австралійського персоналу до України у зв'язку з падінням літака "Malaysia Airlines" рейсу МН1 в Донецькій області.

Народні депутати України на позачерговому засіданні 31 липня 2014 р. схвалили проект закону №0087 про ратифікацію угоди між Україною та Австралією про направлення австралійського персоналу до України у зв'язку з падінням літака "Malaysia Airlines" рейсу МН1 в Донецькій області, передаэ кореспондент РБК-Україна.

Рада схвалила направлення в Україну австралійського персоналу для розслідування аварії Boeing

(Фото: Twitter глави МЗС Австралії Джулі Бішоп)

Зазначимо, угода між Україною та Австралією про направлення в Україну персоналу у зв'язку з падінням Boeing була підписана 25 липня 2014 р.

Згідно з текстом угоди, Австралія може направити поліцейський, військовий та цивільний персонал і пов'язані з ними активи в Україну у зв'язку з падінням літака Malaysian Airlines рейсу MH17.

"Австралійському персоналу дозволяється мати і носити зброю, а також застосовувати силу в межах необхідних для досягнення цілей діяльності, включаючи застосування сили на поразку в порядку самооборони", - йдеться в угоді.

Австралійський персонал буде включати не більше 250 озброєних людей.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

У числі жертв - 193 громадянина Нідерландів, один з яких мав друге громадянство - США. У списку також значаться 43 підданих Малайзії, серед них 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії. Ще 10 жертв трагедії - піддані Великобританії, у одного з яких було друге громадянство - ПАР. Серед загиблих також 4 німців, 4 бельгійців, 3 філіппінців, 1 громадянин Канади і 1 - Нової Зеландії.

Влада України стверджуює, що літак збили бойовики. Водночас бойовики заперечують свою причетність до інциденту.