ua en ru

Україна та Австралія підписали угоду про направлення в Україну персоналу у зв'язку з падінням Boeing

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп 25 липня 2014 р. підписали угоду про направлення австралійського персоналу до України у зв'язку з падінням літака Boeing "Малайзійських авіаліній" MH17

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп 25 липня 2014 р. підписали угоду про направлення австралійського персоналу до України у зв'язку з падінням літака Boeing "Малайзійських авіаліній" MH17. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Ця угода сприятиме залученню австралійської сторони, поряд з відповідною діяльністю нідерландської та української сторін, до розслідування причин авіаційної події, охорони місця катастрофи та для забезпечення повернення тіл загиблих", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що австралійський персонал, який направлятиметься в Україну, не є військовим підрозділом збройних сил Австралії і його основною функцією буде забезпечення охорони безпосереднього місця авіакатастрофи.

"Підписання угоди з Австралією стало ще одним важливим кроком України в напрямку забезпечення об'єктивності і прозорості розслідування та для покарання винних у збитті літака "Малайзійських авіаліній" МН17", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді України законопроект № 0087 про ратифікацію угоди між Україною та Австралією про направлення австралійського персоналу в Україні у зв'язку з падінням літака "Malaysia Airlines" рейсу MH17.

Згідно з текстом угоди, Австралія може направити поліцейський, військовий та цивільний персонал і пов'язані з ними активи в Україну у зв'язку з падінням літака Malaysian Airlines рейсу MH17.

"Австралійському персоналу дозволяється мати і носити зброю, а також застосовувати силу в межах необхідних для досягнення цілей діяльності, включаючи застосування сили на поразку в порядку самооборони", - йдеться в угоді.

Австралійський персонал буде включати не більше 250 озброєних людей.