ua en ru

Рада не включила до порядку денного законопроект Порошенка про Національне антикорупційне бюро

Народні депутати не підтримали пропозицію про включення до порядку денного роботи Верховної Ради України законопроекту Президента України Петра Порошенка № 5085 Про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції".

Народні депутати не підтримали пропозицію про включення до порядку денного роботи Верховної Ради України законопроекту Президента України Петра Порошенка № 5085 Про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції". За відповідне рішення проголосували лише 201 нардеп з 226 мінімально необхідних.

Законопроектом пропонується створити Національне антикорупційне бюро.

Згідно з проектом документу, Національне бюро створюється як державний правоохоронний орган, на який покладається попередження, виявлення, припинення та розкриття кримінальних правопорушень, віднесених до його компетенції.

Нагадаємо, сьогодні, 16 вересня 2014 р, у Верховній Раді України було зареєстровано законопроект Президента Порошенко "Про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції". Цей законопроект довгий час не реєструвався у Верховній Раді, так як в парламенті вже були зареєстровані два аналогічних законопроекту. Тільки після відхилення депутатами цих проектів законом міг бути зареєстрований документ авторства Президента України.

Зазначимо, що сьогодні, 16 вересня, Рада відхилила два законопроекти про Національне бюро антикорупційних розслідувань, внесених нардепами.