ua en ru

Рада хоче розширити список осіб, які мають право на отримання квартири позачергово

Рада хоче розширити список осіб, які мають право на отримання квартири позачергово Фото: Верховна рада (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Верховна рада хоче розширити список осіб, які мають право на отримання квартири позачергово. Народні депутати підтримали за основу законопроект №№2443.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За документ проголосували 269 нардепів.

Проект пропонує зміну до статті 46 Житлового кодексу Української РСР. Чинний Житловий кодекс України взяли ще в 1983 році.

У статті 46 хочуть прописати, що поза чергою жиле приміщення надається особам, яких до 1 січня 1993 взяли на облік, які потребують поліпшення житлових умов, які не мають власного житла, яким не надавалися житлові приміщення в постійне користування. Йдеться і про громадян, які з незалежних від них причин не використовували право приватизації житла з державного житлового фонду.

Нагадаємо, в Україні планують надати право дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, у тому числі після досягнення ними 23 років, на позачергове отримання житла; нардепи підтримали відповідний законопроект №3577 за основу.

Як писало РБК-Україна, громадяни зможуть не платити пенсійний збір при купівлі квартир: Кабмін визначив порядок звільнення від сплати такого збору.