ua en ru

В Україні сироти старше 23 років можуть отримати право на житло поза чергою

В Україні сироти старше 23 років можуть отримати право на житло поза чергою Фото: ключі (freepik)
Автор: Юлия Струк

В Україні планують надати право дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, у тому числі після досягнення ними 23 років, на позачергове отримання житла із житлового фонду. Нардепи підтримали відповідний законопроект №3577 за основу.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Документ підтримали 292 нардепи.

Отже, такі особи після прийняття закону в цілому отримають право на отримання житла із житлового фонду соцпризначення. Також передбачено забезпечити сиріт соціальним або орендованим житлом до надання впорядкованого жилого приміщення для постійного проживання.

Крім того, діти-сироти і після досягнення ними 23 років за бажанням зможуть отримати грошову компенсацію за передбачене їм житло.

Закон регулює і взяття на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, місцем походження яких є населені пункти тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономній республіці Крим і Севастополі.

Нагадаємо, в Україні хочуть дозволити дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які мають інвалідність, жити в прийомних сім'ях до 23 років: ВР прийняла відповідний законопроект №3594 за основу в першому читанні.

Як писало РБК-Україна, в Україні хочуть на 50% збільшити розмір соціальної допомоги дітям з інвалідністю, які постраждали від вибухонебезпечних предметів.