ua en ru

Рада найближчим часом розгляне закони щодо безпеки на дорогах

Рада найближчим часом розгляне закони щодо безпеки на дорогах Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Парубій зазначив, що законопроекти з цієї сфери вже пройшли комітети

Верховна рада України найближчим часом розгляне законопроекти щодо безпеки на дорогах. Про це повідомив спікер парламенту Андрій Парубій, передає прес-служба ВР.

Голова Ради зазначив, що законопроекти з цієї сфери вже пройшли комітети і будуть розглянуті парламентом найближчим часом.

"Щодо ряду питань, які стосуються безпеки на дорогах, ми наразі з головами комітетів склали загальний план на осінь, коли і який блок стоятиме на розгляді. І одним із найближчих має бути блок питань правоохоронної діяльності, в якому два або три питання щодо збільшення штрафів і встановлення необхідної апаратури для фіксації швидкості", - сказав Парубій.

Спікер також нагадав про спільний з Кабінетом міністрів план законів, необхідних для виконання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"На сьогодні вже 21 закон є готовий. Я наполягатиму, щоб кожного тижня по кілька законів ми могли ставити на порядок денний. Кожен з них потребує широкої дискусії, але я впевнений, що це має бути одним з прерогативних напрямків, які ми маємо проводити", - зазначив він.

Нагадаємо, комітет рекомендує Раді підвищити штрафи за ігнорування ременів безпеки. Як писало РБК-Україна раніше, у Верховній раді зареєстрували законопроект №8492, який передбачає збільшення штрафів за ігнорування ременів безпеки з 51 до 850 гривень.

Одна з авторів законопроекту, нардеп Ганна Гопко заявила, що в разі прийняття внесеного в парламент законопроекту №8492 перевіряти ремені безпеки в автомобілях будуть за допомогою відеофіксаторів.