ua en ru

Роботи зі спорудження станції метро "Теремки" виконані на 30%

Роботи зі спорудження станції метро "Теремки" виконані на 30%. Про це повідомив директор КП "Метробуд" Володимир Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Котлован виконаний на 50%, кріплення котловану - на 60%... станційні комплекси і платформи - на 45%, вестибюль №1 - на 100%... цей об'єкт виконаний загалом приблизно на 30%", - сказав Петренко.

У той же час, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, який сьогодні перебував на огляді будівництва станції повідомив станція метро "Теремки" відкриється у першому півріччі 2013 р.: "Я вважаю, що немає сенсу робити щось неякісне і на поспіх. Це може бути, наприклад День міста або День Конституції, тобто перше півріччя".

Водночас Петренко не впевнений, що станцію відкриють у першому півріччі 2013 р. "Господь знає коли. Як буде фінансування, але в цьому році точно. Олександр Павлович Попов каже, що давайте ми все-таки в першому півріччі це зробимо, а я кажу Олександру Павловичу, давайте так зробимо, щоб цей проект регулярно фінансувався і тоді можемо відповідати", - зазначив Петренко.

Він додав, що оскільки станція "Теремки" буде кінцевою, то треба будувати ще 300 м тупикових тунелів.
Водночас він повідомив, що наразі освоєно 50% коштів, передбачених для будівництва, але залишися дуже трудомісткі роботи, пов'язані з будівництвом станцій, пристанційних комплексів, підземних переходів і виходів. Петренко зазначив, що приблизно на 180 млн грн "Метробуд" виконав робіт авансом. "Виконано робіт близько 150-180 млн авансом за рахунок кредитних коштів, які ми взяли в банках. Ще ми не розрахувалися з постачальниками і субпідрядними організаціями, тобто ми інвестували в це будівництво кошти", - сказав директор КП "Метробуд".

Він додав, що працівники "Метробуду" ще не отримали зарплату за частину грудня і за січень. У той же час Попов повідомив, що уряд на цьому тижні прийняв рішення про виділення "Метробуду" 100 млн грн, які надійдуть на його рахунок наступного тижня і дозволять розрахуватися з боргами і виплатити зарплату працівникам.

Читайте також: У бюджеті Києва на 2013 р. закладено 600 млн грн на будівництво метро на Троєщину і Теремки, - КМДА