ua en ru

На п'яти округах можуть повторно перерахувати результати виборів до Ради

На п'яти округах можуть повторно перерахувати результати виборів до Ради Ілюстративне фото (Віталій Носач/РБК-Україна)

Йдеться про округи у Закарпатській, Черкаській, Луганській, Донецькій та Львівській областях

Голова правління Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська повідомила, що результати виборів до Верховної ради можуть повторно перерахувати на п'яти округах. Про це вона написала у своєму Facebook.

Йдеться про округи у Закарпатській, Черкаській, Луганській, Донецькій та Львівській областях.

На п'яти округах можуть повторно перерахувати результати виборів до Ради

"Уже в 5 окрузі йде справа до повторного підрахунку голосів по дільницям. Таким чином, Закарпаття, Черкащина, Луганщина, Донеччина, Львівщина. Члени комісій на межі нервового виснаження, але малий розрив між кандидатами, або ж порушення щодо процедури транспортування, наприклад, не належне пакування виборчої документації, є політично-процедурним фактором впливу на рішення щодо повторного підрахунку, на якому повинні бути також присутні члени ДВК, які транспортували ці бюлетені", - зазначила Айвазовська.

За її словами, вже відкрито кримінальну справу за фактом ухиляння від виконання своїх обов'язків членами комісій, які не хочуть займатися перерахунком.

"Уявіть, наскільки люди щасливі повертатись в пекло цифр і документів, які на силу здали до вівторка. Вже відкрито кримінальне провадження за фактом ухиляння від виконання своїх обов'язків членами комісій, бо останні не хочуть йти в ОВК на перерахунок. А в одній з ОВК члени комісій до всього ще і отруїлись зіпсованим олів'є", - додала представниця "Опори".

Нагадаємо, на окружній виборчій комісії №70 не можуть підрахувати результати виборів до Ради, тому що її члени отруїлися. Так, до лікарів звернулося 6 осіб. Зараз 4 члени ОВК знаходяться в інфекційному відділенні лікарні. Стільки ж лікуються вдома.

Як писало РБК-Україна раніше, 23 липня Центрвиборчком почав приймати паперові протоколи окружних виборчих комісій з мокрими печатками про результати виборів до Ради.

Підкреслимо також, ОВК №105 у Луганській області, де на позачергових виборах до парламенту балотувався брат одного з лідерів партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука Сергій, проводить перерахунок голосів.