ua en ru

У Путіна розповіли, як Зеленському вирішити конфлікт на Донбасі

У Путіна розповіли, як Зеленському вирішити конфлікт на Донбасі Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

У Путіна заявили, що потрібно домінування на політичній арені України

Президент Володимир Зеленський хоче вирішити конфлікт на Донбасі, але для цього потрібно домінування на політичній арені України. Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, повідомляють росЗМІ.

Пєсков зазначив, що це допоможе вирішити конфлікт на сході України.

"Зеленський щиро хоче вирішити цей конфлікт, але це вимагає сили волі, політичного авторитету і домінування на політичній арені в Україні", - сказав він.

Сьогодні "Донецька народна республіка" заявила, що готова запропонувати Києву нові ділянки для розведення сил на Донбасі.

Раніше представник України в політичній підгрупі ТКГ в Мінську Олексій Резніков повідомляв, що контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі підготує зміни в мінських домовленостях до наступної нормандської зустрічі, запланованої на березень 2020 року.

Проте представник Росії в контактній групі Борис Гризлов заявив, що жодних змін до мінської угоди не буде і бути не може.

РБК-Україна писало, що 9 грудня відбулася нормандська зустріч і двосторонні переговори Путіна і Зеленського. Український президент повідомив, що питання повернення Україні кордону буде обговорюватися на наступній зустрічі.