ua en ru

Путін попросив Макрона підтримати ініціативу Росії щодо миротворців ООН

Путін попросив Макрона підтримати ініціативу Росії щодо миротворців ООН Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Президенти провели телефонну розмову

Президент Російської Федерації Володимир Путін просить главу Франції Еммануеля Макрона підтримати російську ініціативу щодо розгортання миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй (ООН) на Донбасі. Про це йшлося під час телефонної розмови французького та російського лідерів, передає прес-служба Кремля.

"Володимир Путін закликав Еммануеля Макрона підтримати російську ініціативу про заснування місії ООН зі сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) на південному сході України", - зазначається у повідомленні.

Повідомляється, що президенти "відзначили важливість повного і неухильного дотримання сторонами конфлікту досягнутих домовленостей, в тому числі так званого "шкільного перемир'я".

Нагадаємо, раніше Генеральний секретар Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Томас Гремінгер розповів про складнощі процесу введення миротворців Організації об'єднаних націй (ООН) на Донбас. "Місію повинен узгодити Радбез ООН. Тепер же, якщо подивитися на різні пропозиції, то чіткого розуміння ще немає, і процес прийняття такого рішення буде складним. ОБСЄ готова до консультацій, і готова запропонувати свої знання та експертні навички", - заявив Гремінгер.