ua en ru

Генсек ОБСЄ розповів про складнощі процесу введення миротворців ООН на Донбас

Генсек ОБСЄ розповів про складнощі процесу введення миротворців ООН на Донбас Фото: Томас Гремінгер (osce.org)

ОБСЄ готова проконсультувати Радбез ООН з питання миротворців на Донбасі

Генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Томас Гремінгер розповів про складнощі процесу введення миротворців Організації об'єднаних націй (ООН) на Донбас. Про це повідомляє "5 канал".

"Місію повинен погодити Радбез ООН. Тепер же, якщо подивитися на різні пропозиції, то чіткого розуміння ще немає, і процес ухвалення такого рішення буде складним. ОБСЄ готова до консультацій, і готова запропонувати свої знання та фахові навички", - заявив Гремінгер.

За його словами, в ОБСЄ є більше трьох років досвіду діяльності у цій сфері, крім того генсек закликав сторони конфлікту до виконання мінських домовленостей.

Наголошується, що який саме варіант пропозиції щодо миротворців готова підтримати ОБСЄ і чи підтримає вона ініціативу України ввести миротворців на всю територію окупованого Донбасу, до російсько-українського кордону - поки невідомо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко і генсек ОБСЄ Томас Гремингер скоординували підходи до розміщення місії ООН на Донбасі.