ua en ru

Путін планує очно брати участь у саміті G20 на Балі, - президент Індонезії

Путін планує очно брати участь у саміті G20 на Балі, - президент Індонезії Фото: президент Росії Володимир Путін (kremlin.ru)

Президент Росії Володимир Путін і голова КНР Сі Цзіньпін планують очно брати участь у саміті G20.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю президента Індонезії Джоко Відодо агентству Bloomberg.

У четвер пресслужба Кремля повідомила, що Путін обговорив телефоном з Відодо в тому числі підготовку до саміту G20 на Балі.

"Сі Цзіньпін приїде. Президент Путін теж сказав мені, що приїде", - наводить агентство слова Відодо.

Передісторія

Нагадаємо, напередодні заяви Кремля радник керівника ОП Михайло Подоляк в інтерв'ю ВВС заявляв, що президент України Володимир Зеленський може відвідати осінній саміт "Великої двадцятки" в Індонезії, якщо на ньому буде присутній Путін.

Додамо, до цього стало відомо, що президент Росії Володимир Путін прийняв запрошення Індонезії взяти участь у саміті G20, який пройде на острові Балі 15-16 листопада. Запрошення брати участь у цьому саміті раніше також прийняв і президент України Володимир Зеленський.

Однак до цього в Кремлі робили різні суперечливі заяви. Спочатку помічник президента РФ Юрій Ушаков заявляв, що глава Кремля має намір взяти участь у саміті G20.

Після чого прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі ще не вирішили, чи буде російський диктатор присутній на саміті, заявивши, що вирішиться це питання "в потрібний час".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.