ua en ru

Місце Тимошенко - не у в'язниці, - Президенти Росії і Франції

Президенти Франції і Росії Франсуа Олланд і Володимир Путін підтвердили свої позиції відносно екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, засудженої на сім років позбавлення волі за підписання газових контрактів з Росією в 2009 р., і зазначили, що "місце екс-прем'єра" не у в'язниці. Про це повідомляє прес-служба Президента Росії.

"Так, ми говорили про ситуацію в Україні, про пані Тимошенко, і ми прийшли до висновку: її місце не у в'язниці", - заявив Олланд на спільній з Путіним прес-конференції увечері в п'ятницю, 1 червня.

Президент Франції висловився за поїздку збірної на Євро-2012, але проти візитів членів уряду в Україну. "Що стосується бойкоту: я проти спортивних бойкотів, Франція хоче виступити на чемпіонаті і добитися успіху. Але я сказав своїм членам уряду, що не час вирушати в Україну на чемпіонат", - сказав він.

У свою чергу, Президент Росії Володимир Путін знову заявив про законність газових контрактів, підписаних екс-прем'єром України Юлією Тимошенко з Росією, і підтвердив запрошення перевести її в Російську Федерацію для лікування.

"Наші юристи ретельно аналізували їх (контракти) з точки зору міжнародного права, ми ніколи не підписуємо контракти, які суперечать внутрішньому праву контрагентів", - запевнив Путін.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович запросив своїх колег з СНД відвідати Україну під час фінальної частини Євро-2012.