ua en ru

Янукович запросив колег із країн СНД відвідати Україну під час Євро-2012

Президент України Віктор Янукович запросив своїх колег по СНД відвідати Україну під час фінальної частини Євро-2012. Про це він сказав у своєму виступі на неформальному засіданні Ради глав держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав, повідомляє прес-служба Президента.

"Ми будемо раді вас прийняти на цьому великому спортивному святі", - сказав Янукович.

Виступаючи на засіданні, глава держави також заявив про принципову згоду України провести у вересні цього року в Ялті засідання Ради голів урядів СНД та бізнес-форум держав-учасниць СНД "Ялтинські ділові зустрічі".

"Так, як ми з вами домовлялися", - сказав Янукович. - "Ми розраховуємо на участь представницьких делегацій, ділових кіл країн СНД".

Крім того, Віктор Янукович запросив Володимира Путіна ознайомитися з ходом будівництва нового об'єкту "Укриття" на ЧАЕС. Глава української держави подякував російській стороні за її внесок у фонд будівництва нового конфайнменту.

Він також висловив вдячність за допомогу в цьому питанні Казахстану та Білорусі. "Ми вже відкрили будівництво в цьому році і плануємо його завершити до кінця 2014 року. Це унікальний об'єкт", - сказав глава держави.

Віктор Янукович висловив думку, що відвідання ЧАЕС могло б стати одним із пунктів державного візиту Президента Росії в Україну.

Глава Української держави також запропонував відвідати ЧАЕС та ознайомитися з ходом робіт на об'єкті "Укриття" Президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Зазначимо, багато країн ЄС заявили про бойкот Євро-2012 в Україні в зв'язку з вимогами розібратися в ситуації в Качанівській колонії з екс-прем'єр-міністром України, лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко та дотриманням прав людини. Вчора міністри закордонних справ Євросоюзу вирішили не закликати до бойкоту Європейського чемпіонату з футболу в Україні через ситуацію з ув'язненими лідерами опозиції, але тим не менш, вони погодилися, що політикам варто триматися подалі офіційних трибун.