ua en ru

Прокурора, який перейшов на бік "ДНР", засудили до 8 років в'язниці

Прокурора, який перейшов на бік "ДНР", засудили до 8 років в'язниці Фото: прокуратура Донецької області (УНІАН)

Чоловік працював на посаді "прокурора" міста Сніжне

Прокурора, що перейшов на бік терористичної організації "Донецька народна республіка" ("ДНР"), заочно засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Відповідне рішення ухвалив Куйбишевський районний суд Запорізької області.

У 2010-2014 роках 39-річний чоловік працював в органах прокуратури Донецької області. У березні 2015 року, перебуваючи у м. Сніжне, яке досі контролюється "ДНР", він погодився на пропозицію представників окупантів та почав працювати у так званій "прокуратурі ДНР" на посаді прокурора міста Сніжне. Наразі чоловік продовжує очолювати зазначену "прокуратуру".

Прокурора, що перейшов на бік терористів, засуджено до 8 років позбавлення волі У ході спеціального досудового розсліду...

Опубліковано Прокуратура Донецької області 14 лютого 2018 р.

Як уточнює "Судовий репортер", йдеться про Володимира Порохню. Зазначається, що у розпорядженні слідства були записи телефонних розмов Порохні та листи із з електронної скриньки "прокурора".

Нагадаємо, у вересні 2017 року так званому "прокурору генеральної прокуратури" "Луганської народної республіки" повідомили про підозру.