ua en ru

Прокуратура повідомила про підозру головному інженерові готелю "Токіо Стар"

Прокуратура повідомила про підозру головному інженерові готелю "Токіо Стар"

Йому інкримінують порушення правил пожежної безпеки

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру головному інженерові готелю "Токіо Стар" із-за порушення вимог пожежної безпеки. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу відомства.

Зазначається, що з 2009 року разом зі старшим адміністратором головний інженер фактично відповідав за дотримання пожежної безпеки в готелі.

Згідно з інформацією з перевірок органів Державної служби з надзвичайних ситуацій, діяльність закладу роками велася з порушеннями пожежної безпеки.

Також зазначається, що протягом 2013-2018 років керівництво готелю разом з інженером і адміністратором систематично заважало перевіркам з боку контролюючих органів.

"В липні цього року в готелі неодноразово спрацьовували автомати захисту електрообладнання, однак заходів для встановлення причин неполадок та їх усунення прийнято не було. У результаті через трагічну пожежу в серпні в готелі загинули люди", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що суд заарештував адміністратора готелю "Токіо Стар". Її підозрюють у порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило загибель дев'яти осіб.

Нагадаємо, пожежа в готелі "Токіо Стар" сталася на другому поверсі будівлі в ніч на 17 серпня. Під час виникнення пожежі в готелі перебувало близько 200 осіб. В результаті 9 осіб загинули, ще 19 постраждали.