ua en ru

Профільний комітет ВР одноголосно підтримав законопроект, що позбавляє Кличка можливості брати участь у президентських виборах

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики одноголосно підтримав законопроект №2054а, яким лідер партії «Удар» Віталій Кличко фактично позбавляється можливості брати участь у президентських виборах 2015 р. Про це повідомив секретар комітету Сергій Шоломицький , повідомляє «Обозреватель».

Шоломицький зазначив, що даний законопроект був прийнятий у першому читанні на початку жовтня. Але в комітеті лежали ще кілька проектів законів, що вносять зміни до Податкового кодексу, а також близько сотні поправок до законопроекту до другого читання. Тому глава комітету, нардеп від ПР Віталій Хомутинник запропонував об'єднати всі законопроекти в один, зазначив секретар комітету.

За його словами, було створено робочу групу на чолі з Оксаною Продан («Удар»), до якої увійшли Катерина Ващук, Михайло Опанащенко і Олександр Долженков (усі - ПР). Свої пропозиції щодо роботи групи також вносив нардеп від «Батьківщини» Сергій Терьохін. Група провела п'ять засідань, розглянула всі пропозиції, виділила найважливіші та внесла їх на розгляд комітету.

Шоломицький підтвердив, що поправку, яка визнає громадян, що мають посвідку на проживання в іншій країні, нерезидентами України, вніс нардеп від «Батьківщини» Ігор Бриченко. «Бриченко вніс 31 пропозицію. Засідання комітету у нас було в середу о 14:30, депутатами були підтримані всі 31 пропозиції Бриченко, в тому числі і дві зміни до Податкового кодексу, які стосуються того, як оплачуються податки громадянами України, що мають постійне місце проживання в іншій країні, або іноземним громадянином, який працює в Україні», - сказав секретар комітету.

«На комітеті однозначно всі проголосували за висунення цього проекту в другому читанні на розгляд Верховної Ради. Потім, коли вже в залі вони там щось дочитали, їм здалося, що деякі правки можна розглядати, як політичні, а не економічні», - зазначив Шоломицький, нагадавши, що правки приймалися виключно з метою поліпшення бізнес-клімату в Україні.