ua en ru

Продан доручив провести переговори з РФ з імпорту електроенергії

Продан доручив провести переговори з РФ з імпорту електроенергії Джерело фото:EPA

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан доручив ДП "Укрінтеренерго" провести переговори з російською стороною щодо імпорту електроенергії з Російської Федерації. Про це повідомив журналістам міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, передає кореспондент РБК-Україна.

"У зв'язку з тим, що є відповідне рішення РНБО, я доручив компанії "Укрінтеренерго" провести відповідні переговори з російською стороною для того, щоб визначитися, які обсяги можна імпортувати і за якою ціною", - сказав він.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко підписав указ №876 від 14 листопада, яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 листопада "Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року".

Нагадаємо, Кабмін своїм розпорядженням №1092-р від 7 листопада 2014 р. продовжив надзвичайні заходи на ринку електроенергії на 1 місяць.

Як повідомлялося, Рада директорів Світового банку 22 грудня розгляне виділення Україні 378,5 млн дол. на електроенергетику.